. . .

En annan Caribbean Stud Poker Strategi Artikel

På vissa sätt är Caribbean stud poker ett enklare spel att upp strategier än andra vanliga varianter som fem-card stud och five-card draw. Fakta en) att alla korten delas ut på en gång (till skillnad från fem-card stud) och b) att det finns ingen möjlighet att ”släppa” kort (till skillnad från five-card draw) göra spelet grunden enklare. Bluffa är också uteslutet, eftersom spelare Slutför inte mot varandra men istället mot dealern, vars handlingar är helt beroende av de kort som han eller hon är utdelade.

I huvudsak spelare satsar enbart på om de tror att deras kort är högre än dealerns. Husets fördel i Caribbean stud poker är faktiskt samma som amerikansk roulette: 5,26%. Skillnaden mellan två är att medan roulette är ett spel av ren lycka, Caribbean stud poker kan innebära en del av strategin. Det stora beslutet i Caribbean stud poker är den här en: spela, eller vik. Om en spelare veck, han eller hon förlorar ante men undviker möjligheten att förlora ännu mer. Om en spelare väljer att spela, måste han eller hon höja satsningen. Sedan finns det tre möjliga utfall: återförsäljare veck; spelaren vinner antesatsningen. Återförsäljare lekarna och spelaren har högre handen; spelaren vinner både ante-insatsen och höja satsningen. Givaren spelar och har högre handen; spelaren förlorar både ante-insatsen och höja satsningen.

Tänk på att givaren kommer alltid vika om han eller hon inte innehar en kung, ett ess eller någon högre poker kombination (ett par, etc.). Som med många casinospel, är givarens strategi oftast bäst. En spelare utan höga kort bör alltid vik. I själva verket, även om en spelare har en kung eller ett ess och beslutar att spela, blir han eller hon osannolikt att vinna höja vadet, eftersom givaren kommer bara spela med ett högt kort samt. I sådana fall bör spelaren också vik. Spelare bör endast spela om de innehar både en kung och ett ess eller högre poker kombinationer. Om en spelare håller någon poker kombination – dvs ett par eller högre – han eller hon bör alltid spelar handen. I en fem-korts spel utan att släppa är chanserna att delas någon poker kombination smal i bästa. Även med ett par i tvåor, det är mindre än en 50% chans att givaren kommer också att ha ett par. Under tiden, om en spelare håller både kung och ess (och har ingen högre poker kombination), spelaren bör vika om inte ett av följande villkor är uppfyllt: två av spelaren ‘s andra tre korten är Q och J, eller någon av spelaren andra tre kort är en Q , J, eller 10, och spelaren håller ett kort av samma värde som givarens ansikte upp kort. I det andra villkoret, anledningen till att spelaren ska hålla ett kort av samma värde som givarens ansikte upp kortet är att detta sänker risken för återförsäljaren att ha ett par.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *